Why the name Casafelino

Hoe is de naam CasaFelino ontstaan

De naam CasaFelino

Waarom de naam CasaFelino. Tja en dan laat je een huis bouwen in Portugal. Vele huizen (casas) hebben hier een naam en welke naam zullen wij onze Casa gaan geven? Belangrijk natuurlijk wel dat deze naam ons als eigenaars van het huis vertegenwoordigd. Maar ook weer belangrijk dat de naam wel door ons en ook onze toekomstige huurders toch makkelijk uit te spreken is. Voor ons zelf geldt dat we op dit moment de Portugese taal nog niet machtig zijn en ook al zullen we de taal ter zijner tijd wel onder de knie gaan krijgen, dan zal dit een proces van jaren zijn (eind 2020 zal overigens 1 van ons al op Portugese les gaan om de beginselen te leren). Dus we moeten het ons gemakkelijk maken. Gelukkig bestaat er google translate! 

Eerst maar eens kijken wat we graag zouden willen als naam. Al snel waren we het eens dat het iets met katten/katachtigen moest worden. Beiden houden we hiervan en zelf thuis in Nederland hebben we ook de liefste kat van de hele wereld in ons bezit. Zijn naam is  Elmo. Overige katachtigen zien we graag in de natuur (als deze er zijn in het land waar we op vakantie zijn) en anders in de dierentuin. In ons huis in Nederland hangen ook diverse schilderijen van katachtigen en overige snuisterijen van katten.

Als eerste dachten we aan De Leeuw (1 van ons heeft namelijk sterrenbeeld Leeuw), maar goed de vertaling hiervan is Leão. Tja en hoe spreek je dit goed uit en vooral als je dit 10x achter elkaar moet zeggen. Dit ging hem dus niet worden. Gekeken naar het woord Kat dit is in het Portugees Gato, dit is te kort voor een naam voor ons huis en klinkt ook niet superlekker Casa Gato (qua uitspraak was het al wel iets makkelijker). Verder typend met het woord Katachtig(e) kwam het woord Felino naar voren. Wauw! Dit klinkt goed: CasaFelino 🙂. En wat ook zeer belangrijk is we kunnen het goed uitspreken (en hiermee hopen we natuurlijk ook onze toekomstige gasten). Alhoewel we hier in Nederland de klemtoon nog wel een beetje verkeerd leggen (of met ons accent klinkt het toch ook minder Portugees dan als een Portugees het zou uitspreken).

Het besluit ligt vast: het wordt CasaFelino. Hierna konden we ook gauw kijken of de domeinnaam nog vrij was. www.casafelino.com en dat was hij. Het moet gewoon zo wezen!

De intentie voor onze (vakantie) woning is dat in de slaapkamers het katachtige terug zal komen. Niet in de zin van dat elke kamer een eigen levende katachtige als bewoner krijgt. Maar in de inrichting zal er iets van terugkomen (denk aan schilderijen of posters en overige accessoires) We zijn nog ideeën aan het opdoen hoe we dit exact gaan uitvoeren.

De bouw is nog steeds in volle gang. Klik voor voortgangsfotos hier

Waarom de naam casafelino

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *