Waarom de zilverkust

Waarom de Zilverkust

Waarom de Zilverkust in Portugal?

Waarom de Zilverkust?. De keuze voor Portugal was snel gemaakt. Goed klimaat, goed bereikbaar, veilig, mooie natuur, prachtige stranden, niet dichtbevolkt en niet al te ver van Nederland. Diverse tripjes naar Portugal volgden.

Algarve:

We zijn meerdere keren in de Algarve geweest om een gevoel te krijgen van dit gebied. Vanuit Faro is de hele Algarve makkelijk te bereiken. Het weer is er de meeste tijd van het jaar prachtig. Veel zon en hoge temperaturen. Zelfs in de winter kun je hier goed zijn. In de zomer is het standaard erg warm met temperaturen tot wel 36 graden. De omgeving is hier prachtig waarbij vooral de rotspartijen aan de kust opvallen. Het toerisme is erg nadrukkelijk aanwezig. In de zomer is het daardoor erg druk. In de winter is het soms uitgestorven en is er veel gesloten. We hebben hier met een Nederlandse makelaar diverse woningen bezichtigd. De prijzen van de woningen zijn hier door het toerisme aan de hoge kant. De laatste jaren zijn de huizenprijzen weer flink gestegen na de financiële crisis in 2008.

Binnenland:

In het binnenland hebben we ook diverse woningen bezocht en gesproken met de huidige bewoners. Vanuit Lissabon zijn we met een huurauto richting midden Portugal gereden. Ook hier prachtige natuur. Met bergen waar in de winter zelfs geskied kan worden. Hier is het toerisme veel minder en zit je meer tussen de Portugese bewoners. De toeristische trekpleisters zijn hier vooral de bergen, bossen, stuwmeren, rivieren en historische dorpen en steden. Kortom veel rust. Het weer is hier uiteraard minder stabiel en de temperaturen zijn hier veel lager dan in de Algarve al kunnen de zomers hier ook erg heet zijn. Je krijgt hier veel woning voor je geld.

Zilverkust:

Als laatste zijn we naar de Zilverkust gereden. De Zilverkust begint noordelijk van de Costa de Lisboa, globaal bij Torres Vedras. Hoe ver naar het noorden deze Costa doorloopt, is niet helemaal duidelijk en wordt verschillend aangeduid. De noordelijke grens ligt ongeveer ter hoogte van de stad Leiria. We hebben ons gefocused op het gebied een uur rijden ten noorden van Lissabon. Hier ligt Caldas da Rainha (de grootste stad in de omgeving) Hier dichtbij heb je zee, mooie historische dorpen, een lagune met een erg breed strand en zelfs heuvels op een niet te grote afstand. Ook hier is het weer minder dan in de Algarve maar daar staat tegenover dat het hier in de zomer niet zo heet wordt als in de Algarve.

De zilverkust is een prachtig groen gebied en we hebben met de ontwikkelaar Immoportugal diverse projecten met nieuw te bouwen woningen bezocht. Dit gebied is in opkomst wat toerisme betreft. Daarnaast hebben de milde temperaturen, de mooie omgeving, het feit dat dit gebied dicht aan zee en aan de lagune van Obidos ligt geleid tot het besluit om ons huis in deze omgeving te laten bouwen. Om alvast een indruk te krijgen van de omgeving kunt u hier klikken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het project Quinta Nova I die inmiddels is afgebouwd in de buurt van Nadadouro. De voortgangsfoto’s kunt u hier bekijken
Zilverkust kaart

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *